Задържани са 14 души в Шуменско в рамките на операция срещу битовата престъпност

10:24, 10 мар 16 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 14 души са задържани в Шуменско, за последните десет дена, в рамките на полицейска операция срещу битовата престъпност. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Сред задържаните има лице обявено за общодържавно издирване.

За отчетения период са проверени 539 души, от които 24 криминално проявени.

В операцията са включени и служители от Жандармерията, които ще следят за недопускане на нарушения на обществения ред. През последните 24 часа са проверени 208 лица и 128 моторни превозни средства в областта, уточняват още от МВР.

За отчетените десет дена по време на операцията са констатирани 325 нарушения, наложените глоби с фиш са 94 и са съставени 103 акта.

Проверените автомобили са 241, а съставените актове за нарушения на Закона за движение по пътищата са 59. По Закона за българските лични документи актовете са 38. По наредби на общините са констатирани три нарушения, по Кодекса за застраховането констатираните нередности са четири

За изтеклата деседневка са проверени 102 питейни заведения в област Шумен. По време на проверките са установени 15 малолетни и непълнолетни лица в различни кръчми. Образувани са три бързи производства за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Шест са проверените обекти по Закона за частната охранителна дейност.

Специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в област Шумен се провежда по разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама