Лозан Панов: Не съм обвързан с ДСБ, ако има факти, да се посочат

10:34, 10 мар 16 / Политика 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако има факти и обстоятелства, които да показват обвързаност между мен и ДСБ, нека се посочат, за да мога спокойно да продължа да върша работата си. Единствената обвързаност между мен и ДСБ е, че и аз съм за радикална реформа в съдебната система. Това каза председателят на ВКС Лозан Панов преди заседание на ВСС, предаде репортер на София Topnovini.bg. Панов допълни, че съдът не е на никого - нито на ГЕРБ, нито на ДСБ. Той каза още, че от медиите е научил за свързаността си с ДСБ по "някакви критерии".

Разбрах, че прокуратурата е била заблудена, но не разбрах дали съдът е бил справедлив. Така Лозан Панов коментира обвиненията на Цветан Цветанов, че главния прокурор е бил заблуден от прокурорите, за повдигането на дело срещу него. Относно обвиненията, че е повишил Спас Иванчев, съдия по делото срещу Цветанов, Панов каза, че повишенията стават по определен ред и се одобряват от ВСС.

Нямам личностни различия с главния прокурор, а принципни различия, каза още Панов. Така той отговори на думите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветанов, че между него и Цацаров има личностно различие, което трябва да спре, защото вреди на институциите.

Лозан Панов каза също, че не вярва на премиера Борисов, че смс-ът, който му беше препратил той, е получен от Яне Янев.

Дали трябва ВСС да излезе с позиция по коментарите на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров насочени към съда, Лозан Панов каза, че това трябва да реши кадровият орган.

Днес във ВСС има няколко важни теми - казусът с бившия зам.-председател на СГС Богдана Желявска, по времето на Владимира Янева, и проблемът свързан с инспекторите от ИВСС, които трябва да се върнат на своите работни места, но на не по-ниска длъжност. Дали ще си ги изиграят, както са си преценили, аз не мога да гадая, но решенията ще са показателни за работата на ВСС. Така Лозан Панов отговори на въпрос от Topnovini.bg дали някои членове на ВСС ще си изиграят нещата докрай, както беше записан да казва от наш репортер представляващият ВСС Димитър Узунов в Хасково. Панов каза още, че му е било интересно да чуе какво си говорят членовете на ВСС пред други магистрати, когато си мислят, че не са записвани от медии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама