Младите надежди на волейболен клуб „Омуртаг” в надпревара за шампионската титла

10:57, 10 мар 16 / Спорт 25 688 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Момичетата до 15 години на ВК „Омуртаг” играха вчера във Варна финал от първия етап на волейболното първенство за регион Добруджа. Момичетата постигнаха две победи над  „Белослав”-Варна и отбора на Шумен и продължават борбата за участие във финалите на Републиканското първенство във възрастовата си група.

Финалната четворка, от която ще се излъчи победителят е в състав – „Омуртаг”- Омуртаг, „Спартак”-Варна, „Лудогорец”-Разград и „Добруджа”-Добрич.

Оспорваната борба ще бъде на 16 март в Добрич.

Момчетата  до 15 години на волейболен  клуб „Омуртаг”, на 13 и 14 март също във Варна ще играят финал с шестте най-добри отбора от тяхната възрастова група за СИ България. Те ще мерят сили с „Черно море”-Варна, „Дунав”-Русе, „Добруджа”-Добрич, отборите  на Исперих и Суворово. Най-добрите отиват на финал.

Най-големият успех и предизвикателство за волейболния клуб е участието в шестия турнир от Скаут Лигата по волейбол на България, която през този сезон е за момичета родени 2002/2003 година и ще бъде в Казанлък.

Поредният турнир от уникалния проект на БФВ за развитие на младите волейболистки  се провежда в три дни, от 11 до 13 март (петък-неделя). Форматът от предишните издания се запазва, като в надпреварата  участват осем отбора, но има промени в участниците.

Два тима се завръщат след едномесечно отсъствие – победителят от четвъртия турнир Арда (Кърджали) и Марица (Пловдив). Два отбора отпадат – съответно заелите последните две места в последния турнир – Звезди 94 (София) и Локомотив 1929 (София). Нов отбор също  се присъединява  към надпреварата, като това е победителят в три квалификационни турнира в регион Добруджа – Омуртаг (Омургаг).

Отборите са разделени в две предварителни групи по четири тима, в които се играе всеки срещу всеки. Първите два оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за първото място, победените - за 3-4 място.Третите отбори в групите играят за разпределение на пето-шесто място в крайното класиране. Последните от груповата фаза спорят за седма-осма позиция в крайното подреждане на турнира.

ВК „Омуртаг” играе срещу отборите на Левски – София, Казанлък – Волей, Централен полицейски волейболен клуб София, в другата група са Марица – Пловдив, Арда- Кърджали и ЦСКА и Славия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама