Проблемите при връчването на призовки обсъди Районният съд в Балчик с кметове

11:13, 10 мар 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проблеми при връчване на съдебните книжа по граждански и наказателни дела са обсъдени на среща на кметове и техни служители в Районния съд в Балчик.

Административният ръководител на съда Ивелина Велчева и съдия Даниела Игнатова припомниха на присъстващите правилата за връчване на съдебните документи. Коментирано бе и прилагането на новата съдебна практика на касационните съдилища в тази насока. Призовкарят при РС Балчик Добринка Жекова представи различни случаи от своята дългогодишна практика.

Много от присъстващите в залата проявиха интерес към връчването чрез залепване на уведомление. Те споделиха своя опит и трудности при прилагането на този институт. Бяха разисквани и възможности за улеснение на съвместната работа между институциите.

 Дейността по връчване на съдебните книжа е от изключително значение за работата на съда. Тя е предпоставка за разглеждане и приключване на съдебните производства в разумни срокове, условие за повишаване на доверието на гражданите в съда. Същевременно надлежното призоваване и своевременно връщане на документите е гаранция за защита правата и интересите на гражданите, участници в съдебния процес.

С проведената среща Районен съд Балчик се надява да направи по - ефективни взаимоотношенията си с общинските органи при съвместната им работа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама