Ученици от СОУЕЕ - Русе демонстрираха възможностите на новите технологии в клас

12:29, 10 мар 16 25 628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 9 март в СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” се проведе открит урок по английски език в осми клас с интензивно изучаване на езика, съобщават от учебното заведение. Гости бяха над 30 учители по английски език от Русе и областта, студенти от РУ „Ангел Кънчев”, представител от РИО и училищното ръководство.

Темата на урока бе „Ирландия – традиции и обичаи. Ден на Свети Патрик”. Основна цел на урока бе да демонстрира интегрирането на ИКТ в урочната дейност по чужд език посредством използването на различни образователни сайтове, онлайн инструменти и мобилни приложения , както и да развие уменията за слушане и говорене на учениците. Осмокласниците показаха  много добри познания по чуждия език, както и умения за работа с ИКТ.

В края на урока Д. Бойчева и нейните ученици получиха видео поздрав от преподаватели от Колеж за английски език Алфа в град Дъблин, Ирландия, където преподавателката бе участник  в квалификационен курс на тема „Технологиите в класната стая“.

Много от присъстващите учители са споделили желанието си за практическо обучение. Планира се такъв практически обучителен семинар, по време на който учителите ще придобият дигитални умения за работа с ИКТ в преподаването на чужди езици.

Урокът е част от планираните дейности по проект „Европейско сътрудничество за по-качествено образование” № 2015-1-BG01-KA101-014157, финансиран по  програма Еразъм+ на Европейския съюз, по който  училището работи от месец юни 2015г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама