На 5 юни избират кмет на лознишкото село Каменар

12:39, 10 мар 16 / Политика 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С указ на Президента на България вече са насрочени нови избори за кмет на кметство Каменар в община Лозница. Те ще се проведат на 5 юни, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Лозница Румяна Костадинова.

С решение от ноември 2015 година съдът в Разград отмени като незаконосъобразно решението на Общинската избирателна комисия в Лозница и обяви за недействителен избора на Ерол Тахсин от ДПС за кмет на населеното място.

Резултатът от изборите беше обжалван от загубилия Ниязи Хюсеин, независим кандидат за кмет на Каменар. Според представения протокол на ОИК-Лозница Хюсеин е получил 160, а Ерол Тахсин - 161 действителни гласа.

Магистратите признаха, че оспорените протоколи на секционната избирателна комисия са неистински и отразените в тях данни са неверни, тъй като не отговарят на установените в хода на процеса данни за броя на гласувалите избиратели и броя на намерените в избирателната кутия бюлетини.

Освен това съдът констатира, че по време на изборния процес са допуснати редица съществени нарушения на изборните правила и норми, които водят до опорочаване на решението на Общинската избирателна комисия и до подмяна на вота на избирателите.

Решението на Разградския административен съд за касиране на изборите за кмет на лознишкото село Каменар бе потвърдено и от Върховния административен съд.

С решение на Общинския съвет в Лозница в момента за временно изпълняващ длъжността кмет на кметство Каменар до полагане на клетва от новоизбрания е определен Севгин Шукри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама