Синдикатите в МВР отговориха на Бъчварова с речник

13:08, 10 мар 16 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-голямата синдикална организация в рамките на МВР - СФСМВР, отговори на обвиненията на министър Румяна Бъчварова, която заяви, че синдикатите лъжат и нямат морал. Повод за размяната на реплики е промяната в Закона за МВР, който синдикатите критикуват. Вътрешният министър пък заяви, че те одобрили закона.

Именно заради това СФСМВР пуснаха отворено писмо, в което отговарят на критиките.

София Topnovini.bg публикува без редакторска намеса цялата им позиция:

Според някои речници значението на думата „съгласувам“ е „вземам решение за нещо, като стигам до единомислие при обсъждането му с друго лице“.

Изглежда, в речника на българския политически език значението е по-различно – „информирам партньора за вече взето решение и – евентуално – изслушвам мнението му по въпроса. Без да ми пука за това мнение, разбира се...“.

За да не бъдем упрекнати в „политическо говорене“, както вече се е случвало, ще се ограничим с тази констатация. Ще пропуснем и някои доста тежки квалификации по адрес на синдикатите в МВР. Ще се спрем единствено на няколко факта.

Факт – от началото на годината на синдикатите в МВР бяха представени два проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за МВР, при това доста различаващи се помежду си.

Факт – синдикатите в МВР категорично отказаха да дискутират първия проект.

Факт – по много от текстовете на втория проект („съгласуван“ с тях и приет от Министерския съвет) синдикатите в МВР имат сериозни и аргументирани възражения.

Факт – в мотивите към този проект липсват каквито и да е аргументи по ключови за синдикатите в МВР въпроси.

Тези факти са документирани.

Документите, които ги потвърждават, са обществено достояние.

Нещо повече – част от тези документи са адресирани или лично до Вас, или до Ваши заместници.

Ако не сте ги видели, очевидно има проблем. Този проблем обаче не е Ваш или наш. За съжаление, това е проблем на държавата и обществото.

В заключение можем единствено да се присъединим към Вашето недоумение „кой човек, който има морал и отговорност, използва неверни факти, за да реализира своята дейност“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама