Местят Октай Енимехмедов в бургаския затвор

13:08, 10 мар 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Октай Енимехмедов, който на 19 януари 2014 г. нападна почетния председател на ДПС Ахмед Доган по време на конференцията на партията в София, ще бъде преместен в бургаския затвор. Това е решил на заседание тази сутрин Окръжният съд в морския град, като е променил режима на изтърпяване на наказанието на Октай в по-тежък.

Делото е образувано по искане на Комисията по изпълнение на наказанията, която е настояла Енимехмедов за бъде преместен от затворническото общежитие от открит тип, където се намираше до момента, в затвора. Съдът е уважил това искане.

Според първоначална информация мотивите за промяна на режима в по-строг са множество нарушения, които Октай е извършил при престоя си в общежитието.

Припомняме, че при нападението над лидера на ДПС Енимехмедов насочи газов пистолет към главата му. Пушкалото обаче засече и изстрел не бе произведен. Секунди след това делегати от конгреса се нахвърлиха върху Октай и му нанесоха зверски побой. Случаят инспирира множество коментари в социалните мрежи, като любопитното беше, че значителна част от тях бяха в подкрепа на нападателя. Впоследствие последният даже са кандидатира за депутат, но не успя да влезе в парламента.

По време на разследването се оказа, че дори и да беше гръмнал газовият пистолет, то изстрелът не би могъл да бъде смъртоносен за Ахмед Доган. Тогава прокуратурата се отказа да обвини Енимехмедов в опит за убийство на почетния председател на ДПС.  

Октай е родом от айтоското село Пирне, но живее в Бургас от 2004 г. По времето на нападението над Доган той беше студен в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. След инцидента дири се кандидатира за депутат, но не успя да влезе в парламента. Октай е брат на Метин Енимехмедов, който стана популярен със своите танци в няколко телевизионни шоу програми и дори спечели ферари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама