Първата жена камикадзе във Франция – жертва на братовчед си Абделхамид Абауд

13:58, 10 мар 16 / Свят 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първата жена камикадзе във Франция Асна Аитбуласен е станала жертва на браточед си Абдехамид Абауд. Това разкри ексклузивно сестра й в интервю за френския вестник „Льо Паризиен“ четири месеца след кървавия петък 13-ти в Париж.

„Асна е била принудена от Абауд да намери този апартамент, в който се бяха укрили. Той заплаши да убие и други хора, ако тя не му помогне“, казва близката на 26-годишната жена.

„Днес хората не знаят коя е тя в действителност. Асна беше прекалено добър и наивен човек, лесно се поддаде на влиянието на това чудовище. Тя имаше нужда от семейство, от любов. Заболя ме когато чух, че определят сестра ми като първата жена терорист във Франция. Не вярвам, че е била способна да направи нещо подобно, разказва през сълзи близката на 26-годишната терористка.

Асна обичала живота и нямала нищо общо с джихадизма. Това заяви сестрата на 26-годишната жена, самовзривила се по време на спецакция на френската полиция в парижкото предградие Сен Дени.

Момичето, представено като Джамила, разказва, че животът й се преобърнал на 180 градуса след 18 ноември 2015 година, когато разбрала за смъртта на по-голямата си сестра.

Асна Аитбуласен беше приклещена от полицията заедно с братовчед си Абделхамид Абауд, смятан за организатор на вървавите атентати от 13 ноември в Париж.

„Избухнах в сълзи, след това видях в репортаж по телевизията как сестра ми помоли полицията да й разреши да напусне апартамента. Тя не искаше да умре, никога не беше наранявала никого. Беше се изгубила в случващото се, но опредлеено не беше терористка“, разказва младата жена.

Днес, Джамила иска да научи всички подробности около смъртта на сестра си и да я погребе някъде из Франция, пише в. „Льо Паризиен“.

Момичето определя сестра си като непокорен характер. Джамила и Асна са били разделели от социалните служби в Париж когато Асна е била на 8 години, защото майка им ги е малтретирала. „Двете бяхме много близки. Тя беше моята по-голяма сестра и ме пазеше. Асна беше спортна личност, весело момиче, отворено към света“, разказва Джамила.

Промяната

Всичко се е променило, след като на 16 години Асна посетила семейството на братовчед си Абделхамид Абауд в Мароко. „Завърна се отслабнала, изцяло беше променила и стила си на обличане. Беше се превърнала в мъжкарана“, разкрива пред изданието момичето.

По-голямата промяна в живота на Асна настъпила през април 2014 г., когато започва да носи забрадка, защото щяла да се омъжва. За бъдещия си съпруг 26-догишната жена казвала, че го обича, но не иска дете. „По отношение на религията тя не беше крайна“, казва Джамила. Младата жена се е молила по пет пъти на ден и е посещавала редовно джамията в северното френско предградие Сен Дени. За свещения за мюсюлманите празник Рамазан годеникът й се прибрал в родината, а при завръщането си във Франция развалил годежа с Асна. Разочарована младата жена решила да се омъжи да радикализиран мароканец, който решил да я отведе в Сирия.

Посещението в близкоизточната страна напълно променило възгледите за живота на Асна. Започнала да носи никаб (традиционното облекло на мюсюлманските жени, което покрива лицето изцяло и остава само тесен процеп за очите б.р.), а в личния си профил във Фейсбук споделяла снимки на Осама Бен Ладен.

„Казах й, че хората ще си помисля, че е терорист“, казва Джамила и добавя, че това е бил моментът когато се е отдалечила от сестра си.

За Абделхамид Абауд Джамила казва, че го е виждала веднъж, когато била на 11 години. „Тя го видя по телефона и се свърза с него чрез Фейсбук. Искаше да се омъжи за него, но той й отказа, защото имаше дете и жена в Сирия“.

Младата жена определя Абауд като чудовище, способен на всичко и заявява, че по никакъв начин не иска да я свързват с тази история.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама