Връчиха специалната награда в конкурса „Мартеничка бяла и червена” в Търговище

14:08, 10 мар 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учениците от Първо СОУ "Свети Седмочисленици" спечелиха специалната награда на Община Търговище в конкурса „Мартеничка бяла и червена”, информираха от пресцентъра на местната администрация. Призът беше връчен от заместник-кмета Емине Якубова на директора на гимназията Севдалина Зафирова. В конкурса, организиран от читалището в село Стража, с подкрепата на Община Търговище, се включиха три от първите класове на училището. Така те  участваха с най-много мартеници от всички учебни заведения.

На събитието по награждаване, което се проведе в Регионалната библиотека „Петър Стъпов”, присъстваха всички победители от региона.

Емине Якубова изказа изключителната си признателност за труда на учителите, които са успели да провокират желанието на толкова малки ученици към опазване на традициите. „Поздравявам организаторите на конкурса. От името на кмета на Търговище Дарин Димитров искам да изразя готовността ни да подкрепяме подобни мероприятия, съхраняващи българската култура”, сподели тя.

Мартениците от конкурса бяха включени в благотворителна изложба-базар, от който са набрани 316 лв. за възстановяване на църквата в село Стража.

За втора поредна година читалището излъчва най-добре изработените мартеници, включили се в конкурса от цялата страна. Участниците от други градове ще получат предметните си награди по пощата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама