Подготвят програмата на пролетния панаир в Търговище

14:15, 10 мар 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работно заседание за организиране на 239 традиционен пролетен панаир – изложение бе проведено в Община Търговище. Екипът, който подготвя проявата се ръководи от заместник-кмета Емине Якубова. В него са включени 12 специалисти, натоварени с различни ангажименти по провеждането на форума.

Продължава разпращането на покани до фирми от страната за участие в „Изложение Търговище 2016”, което ще бъде от 9 до 15 май. Заявките от производителите и търговците се приемат до края на април. Организаторите са изпратили покани и до побратимените на Търговище градове.

Зам.-кметът Якубова припомни, че Общинският съвет вече утвърди тарифите за участие. 50 лв. за кв.м. ще плащат фирмите, които заявят модулна конструкция в изложбените зали. Свободната закрита площ в галерията ще струва 40 лв. за кв. м. От 10 до 15 лв. за кв. м ще са цените за участниците, които използват откритите площи.

Работи се по предложения за културната програма на форума и Празника на Търговище на 14 май. Сред идеите, които се обсъждат, е организиране на карнавал на детските градини. Обмисля се и голям празник с участието на всички деца, обявени за „Бебе на панаира” през годините.

С финансовата подкрепа на Община Търговище, на 14 и 15 май край село Давидово, ще бъде проведен и кръг от Републиканския шампионат по автокрос, който също ще бъде включен в панаирната програма.

Заседанията на работната група ще бъдат провеждани всяка седмица, информираха от общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама