ГЕРБ "за" електронната идентификация, но след като видят философията на Закона за личните карти

14:31, 10 мар 16 / Политика 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ние сме за електронната идентификация, но трябва да видим каква е философията, за това, което трябва да бъде заложено в Закона за българските документи.

Това коментира пред журналисти в Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след като от Реформаторския блок поискаха връщането на текстовете за поставянето на чип в личните карти, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„Има Закон за българските документи за самоличност. Някой знае ли, че към настоящия момент по закон в личните карти не могат да се слагат биометрични данни. Трябва видим дали ще правим тази промяна, каква е концепцията и едва тогава можем пристъпим към законодателни промени“, обясни Цветанов. 

Цветанов подчерта, че няма да позволят законодателството да бъде хаотично, а принципно, последователно и достатъчно добре аргументирано. 

"При тази реакция, която чух днес, останах с впечатлението, че някой задоволява личен интерес, защото няма как при положение, че не е излязла стенограмата, днес да дадеш и трибунка и да обясняваш кой е бил против и кой не е. Да, против съм, ако някой иска да защитава лични интереси, аз искам да защитавам интересите на българските граждани и на държавата“, категоричен бе Цветанов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама