Енерго-Про набира стажанти от Добрич

14:37, 10 мар 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Енерго-Про набира стажанти за оперативни дейности по електроразпределителната мрежа по проект „Нова възможност за младежка заетост” за всички областни градове на територията, на която оперира дружеството, включително и Добрич. Предлаганата възможност за професионална подготовка на млади  специалисти е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020”. Търсят се също и стажанти за административни функции в централата на компанията в гр. Варна. Новопостъпилите стажанти ще получават възнаграждение по програмата според минималния осигурителен праг за съответната длъжност.

С помощта на програмата Енерго-Про предоставя възможност на младежи до 29-годишна възраст да придобият практически умения в реална работна среда, които ще повишат тяхната конкурентоспособност на пазара на труда.

„Чрез обявяването на стажантски позиции целим да мотивираме младите специалисти да практикуват професията си, като поставим едно добро начало на тяхната кариера. Уверени сме, че след приключване на стажа, част от тях ще намерят своето място в нашата компания на постоянни позиции“, сподели Галина Петкова, Директор „Човешки ресурси“ на Енерго-Про Варна. 

Изискванията към желаещите да участват в стажантската програма, част от проекта „Нова възможност за младежка заетост”, са да са на възраст до 29 години включително, да са регистрирани в дирекция „Бюро по труда“, да не участват в никакви форми на заетост, образование или обучение. Те трябва да не са включени в други програми и/или мерки за обучение и насърчаване на заетостта, както и да са завършили средно или висше образование и да нямат стаж и професионален опит по специалността или професионалното направление на стажа.

16 млади специалисти вече стартираха своя стаж в Енерго-Про по програмата. Стажантите ще придобият професионален опит и практически умения за период от 6 месеца с определен от работодателя наставник. Професионалният стаж ще улесни прехода на младите специалисти от образование към заетост. Те ще усвоят знания, умения, трудови навици и опит по придобитата специалност в средното или висшето училище, съответстващи на изискванията на пазара на труда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама