Води се досъдебно производство срещу неизвестен извършител за тютюневия склад

15:19, 10 мар 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Образувано е досъдебно производство, водено на този етап срещу неизвестен извършител, след разпоредената на 7 март от Окръжна прокуратура – Пловдив проверка на законността на събарянето на тютюневия склад зад автогара "Юг".

Мотивът на магистратите е, че неизвестният извършител на 5 и 6 март е наредил или допуснал осъществяване на противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културното наследство – събаряне на сграда,  притежаваща статут на единична недвижима културна ценност. "Сградата е разположена в охранителната зона на архитектурно-строителна недвижима ценност „Тютюнев склад“ на ул.“Одрин“, което е деклариран с писмо №6600 от 25.11.1975 г. на НИПК", посочват магистратите

Разследването е възложено на отдел „Икономическа полиция” при ОД на МВР – Пловдив, като същото е в активна фаза. Извършват се множество процесуално-следствени действия. В рамките на делото се разследва и евентуалното извършване на други престъпления от общ характер.

В Окръжна прокуратура – Пловдив е постъпила и молба от Ръководител КЕЦ Пловдив „Център“, ЕВН България. В нея е било посочено, че действията по събаряне на сградата не са били съгласувани с дружеството и в момента под руините се намира трафопост, захранващ квартал с граници ул.“Кирил Христов“, ул.“Иван Вазов“, ул.“Цанко Дюстабанов“ и колелото на Центална ЖП гара, вкл. болница „Св.Мина“.

С оглед избягване на проблеми с електрозахранването в квартала, от наблюдаващия прокурор е било разпоредено на управителя на фирма “Одрин 8” ЕООД – Пловдив да предприеме действия по почистване на площта пред трафопоста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама