Мними служители на енергото мамят възрастни кюстендилци

15:24, 10 мар 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мними служители на енергоразпределенителното дружество, обслужващо Югозападна България мамят възрастни жители на Кюстендил. Това сигнализира говорителката на Областната дирекция на полицията в града Катя Табачка.

Тя допълни, че непознати мъже се обаждат на пенсионерите и съобщават, че са служители на енергодружеството и поправят повреда от токов удар. При него обаче са пострадали обитатели на жилищата, засегнати от авариите. "Електротехниците" искат пари от възрастните хора като казват, че с тях ще се обезпечи лечението им. Сумите трябвало да се предават на Здравната каса, а след няколко дни те щели да ги върнат обратно.

"С такъв сюжет възрастна жена е въведена в заблуждение и е предала на измамниците 1 000 лева. За пореден призоваваме гражданите "Не давайте пари на ръка". Институциите, които и да са те, не набират средства по този начин. Не се лишавайте от средства, които сигурно сте събрали с много лишения", апелира Катя Табачка и допълни, че хората първо трябва да говорят със свои близки, а след това да предприемат каквито и да е действия. Обезателно трябва да сигнализират и на телефон 112. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама