Гората над "Владиславово" оглозгана от бракониери

16:06, 10 мар 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гората над кв. "Вл. Варненчик" всекидневно е обект на бракониерски набези, алармират в социалните мрежи живеещите в района. На всеки час в квартала се забелязват мъже от ромски произход, които пренасят чували с дърва, с които са се сдобили незаконно.

Към статусите на варненци са приложени и снимки, от които е видно, че представители на малцинствата извозват каруци, пълни с току-що отсечени дървета и клони.

„Тази каруца минава всеки ден, включително и преди час, количеството дърва в тази каруца струва 20 лв. Аз съм безработна, да хващам ли секирата и да търся спасение в гората, която нито съм посадила, нито поливала?“

„Много искам да го попитам новия кмет - това ли са видимите резултати за квартала? Защо освен от колите трябва да се пазя и да не ме прегазят и с каруца на най-неочакваните места?

Проблемът в случая е, че нашата прекрасна гора ще започне да заприличва на гробище. Това ме притеснява повече отколко да ги гледам с каруцата“, са част от коментарите във Фейсбук.

Topnovini.bg припомня, че подобни сигнали могат да бъдат подавани не само в социалните мрежи, но и в районните управления на полицията по местоживеене. Оттам са длъжни да извършат проверка, както и да предприемат необходимите действия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама