Иван Тотев: Няма да сменям главния архитект на Пловдив

16:20, 10 мар 16 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Категорично няма да има никаква смяна на главния архитект на Пловдив. Дори смятам, ако арх. Румен Русев има някакви намерения да си тръгва, да му се обадя и да го разубедя. Не мога да си помисля дори, че ще го сменям." Това коментира кметът на Пловдив Иван Тотев по повод исканата от обществеността оставка на главния архитект във връзка със скандалното разрушаване на тютюневия склад на ул. "Одрин" 8.

"В момента тече 30-дневен срок, в който Окръжна прокуратура трябва да излезе със становище по случая. Цялата процедура по преписката, която има в Община Пловдив, е изрядна", категоричен е кметът. Какъв е произходът на документите, ще се произнесат компетентните органи след съответните проверки, каза още Тотев.

Според кмета арх. Русев е подписал документацията на база на книжата, с които разполага Община Пловдив. Тотев е категоричен, че до този момент в администрацията не е получено писмо от Министерството на културата и Националния институт за недвижимо културно наследство, от който става ясно, че складът е паметник на културата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама