Милена Манева оглави временно ОП “Разградлес”

16:23, 10 мар 16 25 1131 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Милена Манева е временно изпълняващ длъжността директор на Общинско предприятие „Разградлес” (ОП “Разградлес”). Тя бе представена днес от кмета на общината д-р Валентин Василев.

Манева е завършила лесовъдското си образование през 1990 година. От 1993 г. до 2007 г. е работила в Областно пътно управление-Разград, а до 2011 г. е лесничей в ОП „Разградлес”. След това печели конкурс и до преди седмица е заемала длъжността главен експерт по частните и общински гори в Регионалната дирекция по горите в Шумен.

Манева подчерта, че първите инициативи, с които се е заела е изграждане на видеонаблюдение на складовата база за дървен материал в Разград, за да се проследи движението на дървесината, внедряване на GPS система във всички автомобили на предприятието и контрол в направленията добив, транспорт и търговия.

Подготвена е и докладна за издаване на заповед за паша на животни в горски територии, където е забранена. Тя ще бъде публикувана в  сайта на Общината.

Милена Манева заяви, че усилено се подготвят и за предоставянето на дърва за нуждите на населението в общината. Тя подчерта, че дървата вече ще бъдат превозвани само със собствен транспорт на предприятието. Досега ОП „Разградлес” освен собствен транспорт е наемало с договори чужди фирми за транспортиране на дървесината.

Кметът Валентин Василев заяви, че по този начин ще бъдат спрени упреците на хората, че получават по-малко от платените кубици дърва за огрев. „Така ще можем да поемем цялата отговорност, ако има нарушения”, коментира той.

Градоначалникът каза още, че в Общинското предприятие „Разградлес” е „пълен батак по отношение на нормативна база, документи и др. ”. Временно изпълняващият длъжността директор на предприятието е прекратила няколко договора с хора, за които е сметнала, че не може да работи занапред с тях. Прекратени са и граждански договори с роднини на бившия кмет на Разград. „Не смятаме, че е незаконно сключването на такива договори, но считаме, че е неморално”, подчерта кметът Валентин Василев. Той заяви, че в момента се извършва одит на общинското предприятие, като се очаква резултатите да бъдат готови в най-скоро време.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама