Уличената в издаване на фалшиви дипломи директорка се връща на работа

16:33, 10 мар 16 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорката на СОУ „Йордан Йовков“ в Тервел, която е уличена в издаване на фалшиви дипломи, продължава да е на работа и да ръководи училището. Това каза за Topnovini.bg началникът на Регионалния инспекторат по образование в Добрич д-р Христо Боев. Тя е била задържана, но е пусната от полицията, обясни той.

Той обясни, че предстои да обсъди с колегите си и да вземат решение дали инспекторатът ще извършва своя проверка по случая, след като полицията вече го разследва.

По думите му, най-правилното решение би било, РИО да предприеме каквито и да е дисциплинарни мерки едва след като вината на директорката бъде доказана, което става с влязла в сила присъда.

По-рано днес от Областната дирекция на МВР съобщиха, че вчера е извършено претърсване на служебни помещения в училището и са иззети доказателства, а 47-годишната  Галина Вълчева е задържана за това, че в качеството си на длъжностно лице е използвала служебното си положение за изготвянето и издаването на неистински официални документи и дубликати на свидетелства за завършено основно образование.

По повод другия случай на уличен в издаване на фалшиви документи директор – на ОУ „Братя Миладинови“ в с. Черна, д-р Боев посочи, че учебното заведение вече има нов ръководител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама