Кампанията на НАТФИЗ "Учи България, завладей света" гостува в Шумен

17:13, 10 мар 16 / Култура 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 16 и 17 март Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" (НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”) гостува в Шумен със своята кампания за популяризиране на професионалното образование и превантивно овладяване на интелектуалната миграция на младите българи - "Учи България, завладей света". Това съобщиха от ръководството на Драматично-куклен театър “Васил Друмев” в Шумен.

В рамките на инициативата преподаватели и възпитаници на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" ще застанат с лицата и авторитета си в кампанията, за да опровергаят недоверието в българското образование.

Проектът ще стартира едновременнос национално турне в градовете Хасково, Кърджали, Смолян, Димитровград, Добрич, Шумен, Търговище, Русе, Благоевград, Стара Загора, Сливен и Кюстендил. Освен с дипломните спектакли и филми на връстниците си, младежите ще се срещнат с водещи преподаватели на Академията, които ще ги запознаят със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебна 2016/2017 година.

В Шумен срещата с преподаватели и възпитаници на НАТФИЗ ще се проведе на 17 март от 9 до 12 часа в камерна зала на театъра. Всички, които проявяват интерес към театралното изкуство и условията за кандидатстване в Академията могат да отправят своите въпроси.

В рамките на Националното турне „С НАТФИЗ напред” на 16 март от 19 часа Академията гостува в салона на театъра с класа на проф. Снежина Танковска, за да представи спектакъла „Любов и информация” от Керил Чърчил. Постановката е дело на  проф. Снежина Танковска, сценографията и костюмите са изработени от доц. Марина Райчинова. Музиката за спектакъла е на Боян Христов, асистент-режисьори са Тея Сугарева и Антон Григоров. В ролите зрителите ще могат да видят абсолвентите от клас „Актьорство за драматичен театър” на проф. Снежина Христова.

Разкрита е предварителна продажба на билети. Цена на билетите 5 лева.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама