В Разград създават център за настаняване на възрастни хора с деменция

17:27, 10 мар 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с деменция  ще бъде създаден в Разград, съобщи кметът д-р Валентин Василев. Новата социална услуга ще заработи по проект, спечелен по програма „Красива България” по мярка за „Подобряване на социалните услуги от резидентен тип“.

Стойността на проекта е 139 488 лева, като делът на общината е 30 687 лева.

Центърът ще се намира на третия и четвъртия етаж в сградата на бившата стоматология. За целта предстои помещенията, разположени на тези етажи да бъдат основно ремонтирани. Ще бъдат обособени 10 спални, кухня, трапезарии и дневни стаи на всеки етаж, санитарни помещения с бани,  медицински кабинет, помещения за персонала и др. За облекчаване на достъпа на хора с увреждания ще бъде изградена естакада.

“Капацитетът на новия център ще бъде 20 души, ще се разкрият и 18 работни места за специалисти и обслужващ персонал”, каза кметът Валентин Василев.

На лицата с деменция ще се предоставят услуги по ежедневно задоволяване на здрави, образователни и рехабилитационни потребности и др. Проектът е с продължителност до края на годината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама