АБВ със сигнал срещу патриот заради „АБВГЗ“

17:40, 10 мар 16 / Политика 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парламентарната група на АБВ е внесла два сигнала в етичната парламентарна комисия срещу депутата от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров. Това съобщиха за София Topnovini.bg от пресцентъра на партията на Георги Първанов.

Единият е по повод изказване на Байрактаров по време на дебатите в пленарна зала около промените в Закона за културното наследство.

Когато депутати от АБВ се обосновават защо няма да подкрепят измененията, Байрактаров много яростно се е обърнал към тях и е казал: „Вие от АБВГЗ, пардон, извинете“, обясниха от пресцентъра на АБВ.

Другият сигнал е относно друго изказване на патриота. То датира от месец ноември м.г., когато на заседание на Комисията по социална политика е присъствал вицепремиерът Ивайло Калфин. Димитър Байрактаров си е позволил да се държи непристойно към него и колежката му от АБВ Мариана Тодорова, като е отправил непристойни квалификации към двамата.

Днешното изслушване на Байрактаров пред етичната парламентарна комисия бе закрито за медии. След него депутатът обясни пред София Topnovini.bg, че от парламентарната група на АБВ са внесли проектозакон, с който искали „да забранят инакомислещия депутат“ от Патриотичния фронт.

По думите му това не било сигнал, а предложение за закон, който е продиктуван от изказванията му в пленарна зала. Депутатът каза още, че не е намерил информация за него на сайта на парламента, защото не бил внесен по надлежния ред в деловодството.

Според патриота това е нов вид цензура, която е срещу законотворците у нас.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама