Шефът на СГС: Трябва да платя 200 000 лв., за да ме оставят на мира

18:17, 10 мар 16 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако премиерът разполага с данни, че имам контакти с ДСБ нека публично да ги оповести. Това е мъжко поведение, иначе няма да излезем от сферата на жълтото, в която с ръководството на съда сме обект на една медийна война. Омръзна ми да слушам как съм бил поръчан в някакви медии да бъда омаскарен, да слушам за флашки с готови статии и за едни 200 000 лева, които трябва да платя, за да бъда оставен на спокойствие. Това са тарифите в определени медии. 

Това каза председателят на Софийски градски съд Калоян Топалов в ефира на БТВ. Коментарът му е по повод изказването на премиера Бойко Борисов, че „Демократи за силна България“ управляват съда и съдебната ни система.

"Никога не съм имал и няма да имам връзки с ДСБ. Аз и моят екип управляваме Софийски градски съд, където полагаме неимоверен труд и усилие“, отсече Топалов.

Той посочи, че след изказването на премиера и всички „медийни спекулации“ атмосферата в Софийския градски съд била много различна и „напрегната“. Топалов обясни, че не иска да воюва с никого, а да си върши работата. По думите му подобни твърдения в медийното пространство уронват престижа на съдебната власт в България.

По повод самоубийството на съдия Цветан Ценов, който се самоуби преди по малко от месец, Калоян Топалов заяви, че всеки ден се връща назад и се „опитва да разбере дали не са могли да направят нещо“.

„Ценов беше командирован в София с негово съгласие. В този съд не аз давам делата, те са разпределят от система. Делото на ЦСКА е разпределено на него и след това имаше издадена заповед други дела да не му се разпределят, защото по това дело постъпиха много голям брой възражения и имаше много работа“, каза Топалов.

Той категорично отрече да се е срещал с Цанов в деня преди трагичния инцидент. Топалов отрече и да са изтривани записи от камерите пред кабинета му, както твърдеше съветникът на премиера Яне Янев. Шефът на СГС беше категоричен, че не е оказвал натиск върху съдия Ценов, а му е била оказвана помощ от колегите му. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама