Рестарт на поръчката за строежа на Центъра за рехабилитация на деца във Ветрен

07:42, 12 мар 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас публикува наново обявлението за поръчката за изграждането на Център за рехабилитация и психологическа подкрепа за деца с детска церебрална парализа, аутизъм и соматични увреждания. Това става около два месеца след първото обявление за избор на изпълнител, което обаче беше много бързо прекратено.

Рестартът на обществената поръчка идва с нова, по-висока цена – 606 633.97 лв. без ДДС. Предният път прогнозната стойност беше в размер на 588 360.17 лв. без ДДС.

Срокът за получаване на оферти или заявления за участие е 21 април тази година. Избраният изпълнител трябва да изгради Центъра за 210 дни.

Дейностите по проекта предвиждат реконструкция и пристройка на съществуваща сграда, което да осигури функционални помещения за нуждите на Центъра. В пристройката се предвижда да има вход, чакалня с рецепция, платформен асансьор и стълбище за връзка с двете нива. Поради повдигнатото ниво на първи етаж спрямо влизането е проектирана нова стълба за достъп до него. Платформеният асансьор е проектиран за лица с увреждания и обслужва Първи и Подземен етаж.

Предвидената нова двураменна стълба осъществява връзката между двете нива на сградата и ще се ползва както от посетители, така и от персонала. Височината на пристройката е съобразена с височината на Първи етаж и теренните възможности, с цел безпрепятствен достъп на лица с увреждания.

В полуподземния етаж ще се разположат залата за хидротерапия и съблекални, помещение за масаж и санитарни възли с възможност за ползване от лица с увреждания. Заедно с това са предвидени помещения за персонала, като битово помещение с тоалетна и преддверие, складове за чисто и мръсно бельо, инсталационно помещение и чистачно, помещението за отпадъци.

На първия етаж ще бъдат разположени лекарски кабинет с манипулационна, кабинет за медико-социални дейности, зала за лечебна физкултура със съблекалня, кабинет за масажи, кабинет за електролечение с пет кабини за манипулации. За персонала е предвиден санитарен възел с преддверие, а за пациентите – две тоалетни с възможност да се ползват от лица с увреждания. От залата за Кинезитерапия е запазен изходът към откритата тераса, като по този начин има възможност за занимания на открито. Осигуряване на достъпна среда чрез монтиране на платформена уредба за достъп на хора с увреждания. Платформеният подемник ще бъде в асансьорна шахта. Входът на платформения подемник в рецепцията е срещуположен на входовете на етажа и в полуподземния етаж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама