Вторият ден на ММД пренася русенската публика в епохата на Барока

07:44, 12 мар 16 / Култура 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 12 март, от 19 ч. в Голяма зала на Доходно здание вторият ден на Международния фестивал Мартенски музикални дни ще пренесе русенската публика в епохата на Барока, като им предложи една изключително изискана среща с един от най- добрите оркестри в света за барокова музика – англичаните от ACADEMY OF ANCIENT MUSIC, съобщават от пресцентъра на Община Русе.

Знаменитите музиканти стъпват за пръв път на българска сцена, и то заедно с един от най- известните майстори на бароковата цигулка ПАВЛО БЕЗНОСЮК. Те ще изпълнят брилянтен подбор на музика от Хендел, Пърсел, както и прочутата La Folia на Джеминиани.

Изключителното при ACADEMY OF ANCIENT MUSIC е, това че е оркестър, който изпълнява музика от ерата на барока и класиката по начина, по който изначално са замислени творбите, използвайки за това възможно най-ранни партитури с оригинални бележки на композиторите.

Този похват ги нарежда начело в тази област, правейки музикантите водещи експерти в този стил на свирене, открояващ се с изключително топъл, богат и пронизващ звук, на който фестивалната публика ще има привилегията и честта да се наслади.

През последните 25 години ПАВЛО БЕЗНОСЮК си е извоювал великолепната репутация на един от най- уважаваните барокови цигулари в Европа, като връзката му с оркестъра Academy of Ancient Music датира още от 1985 г., понастоящем негов лидер. Богатият звукозаписен опит на Павло Безносюк заема важна част от неговата репутация на един от най- фините и разнообразни музиканти в тази област.

Той преподава барокова цигулка в Училището за музика и театър Гилдхол, както и в Кралската музикална академия в Лондон. На сцената на Мартенски музикални дни той ще се изяви като солист и като диригент на оркестъра, съобщават още от пресцентъра на Община Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама