Започва акция за кастриране и обезпаразитяване на бездомни кучета и котки

08:19, 12 мар 16 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От понеделник (14 март) във Велико Търново започва нова акция за кастриране и обезпаразитяване на бездомни кучета и котки. Кампанията ще продължи до 1 април, с цел контрол върху популацията на безпризорните животни в старопрестолния град и населените места от общината. Екип от квалифицирани ветеринарни лекари и обслужващ персонал ще се грижи за кучетата и котките, като четириногите ще бъдат и маркирани. Акцията е инициирана от Община Търново и Фондация „Четири лапи” и ще се проведе по предварително изготвен график.

Организаторите припомнят, че собствениците на дворни кучета и котки могат да ги заведат за преглед и безплатна кастрация в подвижната ветеринарномедицинска амбулатория на Фондация „Четири лапи”. Тя ще бъде позиционирана  на ул. „Индустриална”, кв. „Зеленка”. Ако кучетата и котките се намират в различно от старопрестолния град населено място, но в рамките на общината, стопаните им следва да уведомят съответния кмет или кметски наместник за осигуряването на транспорт от страна на фондацията.

Община Велико Търново и фондация „Четири лапи” работят успешно още от 2008 г. Старопрестолният град бе първият, в който неправителствената организация започна да работи след приемането на Закона за защита на животните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама