Обискирани са фирмите на Иво Ториното в Горубляне, няма задържани

08:24, 12 мар 16 25 1295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обискираха фирмите на Ивайло Борисов-Ториното. Това потвърди неговият адвокат Мариана Тодорова пред НоваТВ. Снощи се проведе специализирана полицейска акция в Горубляне в офисите на Ториното. Ще бъде направена пълна ревизия на дейността на фирмите му.

От органите на реда са проверили счетоводството на три фирми, в които Ториното участва като съдружник. Не са иззети документи, няма и задържани. Полицията не дава информация защо в операцията са участвали и барети.

Акцията е част специализираната операция на МВР, разпоредена от главния прокурор. Цялата нощ са продължили и проверките на полицията и жандармерията срещу кортежите на скъпи коли.

„Ако някой ми каже в тази държава, че е нормално проверка на НАП да се извършва в присъствието на отряд за задържане. Вчера излизам от нас, вкараха ме в районното, днес се изсипва отряд за задържане”, коментира пред bTV Ивайло Борисов-Ториното.Според служители от фирмата не е била предоставена заповед за обиск. Те са стояли един час с вдигнати ръце до оградата по време на претърсването.

В четвъртък Борисов беше задържан за разпит Шесто районно, а по-късно е бил пуснат, след като е подписал протокол да не нарушава обществения ред. Поводът да бъде задържан Ториното е по подозрения за извършени престъпления.

Операцията срещу незаконните кортежи на скъпи коли в София беше разпоредена след като на Околовръстното шосе в София, Васил Наумов и съпругата му бяха пребити от нелицензирани охранители на Ториното.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама