С три предложения Тервел участва в конкурса „За чиста околна среда”

08:43, 12 мар 16 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С три проектни предложения участва Община Тервел в националната кампания на ПУДООС за подкрепа на малки проекти за опазване и облагородяване на зелени площи в общината „За чиста околна среда”, съобщава зам.-кметът Дияна Илиева.

Те са подготвени от кметовете на Каблешково - София Нанева, и на Нова Камена - Маринела Лазарова, както и директора на ОДК Капка Христова.

Проектното предложение за село Каблешково предвижда почистване на обрасъл с храсти терен в близост до кметството, в който след привеждането му в добър вид отново със средства по проекта да се постави парково обзавеждане и съоръжение за игра на деца, след което да се направи озеленяване. В почистването на мястото ще участват с доброволен труд жители на селото.

Проектът за Нова Камена предвижда над 30 самодейци от читалищните групи да почистят стария парк в селото. Предвидено е възстановяване на цветна леха около оградата на парка, както и поставяне на съоръжения за игра и спорт, пейки и кошчета. Детската градина в с. Коларци пък ще се сдобие в няколко детски катерушки за игра на малчуганите. Отново чрез проектните дейности ще бъдат закупени материали и ще се проведе поредица от тематични занятия с децата с акцент върху тяхното екологично възпитание.

Общата стойност на трите проекта е 25 000 лв. с ДДС. През последните години няколко кметства, детски градини, училища , както и Община Тервел се възползваха от програмата на ПУДООС. Бяха оборудвани места за игра на деца и спорт в селата, а в Тервел се възстанови и разшири площадка за отдих в квартал „Изгрев”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама