Променят маршрута на спалните вагони по линията София - Добрич

08:51, 12 мар 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 14-и април до 13-и юни ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Стряма и Клисура. Причините за временното прекъсването на влаковото движение между двете гари са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва в посочения участък, съобщават от БДЖ.

През периода на извършваните ремонти всички влакове, които по своя маршрут преминават през гарите Стряма и Клисура, няма да се движат в участъка между двете гари. За пътниците от преминаващите в този участък влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси между Копривщица и Карлово за бързите влакове и между Копривщица и Иганово за пътническите влакове.

Бързите влакове със задължителна резервация София – Бургас – София („Чайка”), които пътуват само в петък от София до Бургас и в събота от Бургас до София, няма да се движат през периода на ремонтните дейности.

Клиентите на националния железопътен превозвач от четири бързи влака между София и Бургас, както и от два нощни бързи влака между София и Варна, ще бъдат превозвани с автобуси в участъка между гарите Копривщица и Карлово. До приключване на ремонтните дейности в участъка между гарите Стряма и Клисура, спалните вагони от и за Добрич, които се движат към състава на нощните бързи влакове между София и Варна през Карлово, вече ще пътуват с нощните композиции между София и Варна през Горна Оряховица.

За пътниците от общо седем пътнически влака, които се движат между София и Карлово, както и от един пътнически влак от Златица за Карлово, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Копривщица и Иганово.

Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, ще бъде поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ” ЕАД (www.bdz.bg).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама