Варненският театър празнува 95-годишнина с премиера и изложби

09:11, 12 мар 16 / Култура 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С премиера на „Криворазбраната цивилизация” от Добри Войников тази вечер Драматичният театър „Стоян Бъчваров“ ще отбележи 95-годишнината си. Режисьор на постановката е Стоян Радев Ге. К, а в ролите ще видим Гергана Арнаудова като Мадам Злата, Николай Божков като Хаджи Коста, Цветина Петрова като Анка. Николай Кенаров ще се превъплъти в Маргариди, Славяна Иванова – в Марийка, Веселина Михалкова - в Койна, Юлияна Чернева – в баба Стойна. Валери Вълчев ще е Митю, Петя Янкова – Кака Радка, Теодор Папазов - Димитраки, Даниела Викторова – Дойна, Свилен Стоянов - Пенчо, Константин Соколов – Герги.

Преди премиерата възпитаниците на Театрална школа „Етюд” Анна Янева, Ели Табакова и Анна Ангелова ще изпълнят програма от български фолкорни песни. Всички зрители ще получат стикер „95 години Варненски драматичен театър 1921-2016“.

Празникът ще започне още в 16 ч. с парад на възпитаници на театралните школи във Варна, ръководени от актьори – „Студио Театър” на Стоян Радев, театрална формация М. А. Х. на Валентин Митев, „Театрално ателие” на Милена Кънева и Театрална школа „Етюд” на Гергана Арнаудова и Цветина Петрова. Младите театрали, съпровождани от оркестър и мажоретки, ще потеглят  от сцена „Филиал“ покрай основната сцена на Драмата и ще дефилират по бул. „Княз Борис І“ до хотел „Черно море“ и обратно, като носят плакати от различни постановки в годините.

В 18 ч. във фоайетата на първи балкон ще бъде открита изложбата „Историята на Варненския драматичен театър в документи“. Партерното фоайе и ротондата ще заеме друга изложба, посветена на сценографа Тодор Игнатов, който тази година навършва 65 г. и отбелязва 40 години творческа дейност в ДТ „Стоян Бъчваров“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама