Общината дава 10 млн. лв. за 7 детски градини през 2016 г.

10:40, 12 мар 16 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столична община ще строи 7 детски градини през 2016 г. В бюджета на общината за тези цели са заложени 10 млн. лв., като ще бъдат обновени изцяло и две от съществуващите. Това каза кметът Йорданка Фандъкова вчера при откриването на новата детска градина „Слънце” в кв. „Бенковски”.

Новото детска градина ще е с капацитет за 200 деца и има 8 групи с две яслени. Градината се отоплява с екопалети.  Кметът коментира още, че недостигът на места в детските градини е вече преодолян в много от районите в столицата. В новоткритото образователно заведение за малчугани има все още 50 незаети места. Бройката на чакащите за първа група в детските градини е под 1000 за пръв път от шест години.

Най-голям е недостигът на места в „Красно село”, „Триадица”, „Люлин” и „Младост”. По думите на Фандъкова проблемът е в липсата на свободни общински терени, за да бъдат построени детски градини, както е било в централния район „Триадица”. 

От следващата година ще започне да се строи и първата детска градина в кв. "Манастирски ливади", а в "Люлин" предстои преустройство на бившата детска градина. Тя ще бъде изцяло с яслени групи. До края на тази година се очаква да бъде открита и ново заведение за деца в кв "Модерно предградие".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама