Парламентът пак ще посредничи в спора на МВР със синдикатите

11:51, 12 мар 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парламентът отново ще е посредник в опит да се разреши спорът между МВР и синдикатите в системата заради поредните промени в рескорния закон. Това стана ясно от думите на ексвътрешния министър и настоящ шеф на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов, предаде репортер на Хасково Topnovini.bg.

„Всеки един протест е притеснителен, защото показва, че има наслагвани проблеми“, каза Цветанов. Той съобщи, че във вторник заедно с опозицията синдикалните организации в МВР , политическото и професионалното ръководство на МВР ще проведат обществен дебат по повод протестите на полицаите.

„Аз съм убеден, че парламентът може да посредничи за намаляване на напрежението и да се получи диалог“, посочи още той. И допълни, че министър Румяна Бъчварова полага максимални усилия, за да отговори на очакванията на полицаите.

Цветанов е убеден, че ще се намери консенсус. По-късно днес той ще направи инспекция на строежа на оградата по границата край Капитан Андреево.

След мащабните протести на служителите в сектор „Сигурност“ заради орязването на социалните им придобивки през ноември миналата година, сега те поетапно организират акции на недоволство в различни градове, като намерението е те да приключат с мащабен протест в столицата. Тогава власт се отказа да ореже 20-те заплати при пенсиониране на служителите с посредничеството на депутатите и финансовия министър, а сега се предлага тези възнаграждения да станат 12 но само за новопостъпващи полицаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама