Млади хора от 14 града събра Деветата национална младежка среща в Горна Оряховица

12:00, 12 мар 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Млади хора 14 града от страната се включиха в Деветата национална младежка среща, която бе открита в Горна Оряховица. Форумът ще продължи до неделя и ще премине под надслов „Ролята на младите хора в решаване на глобалните проблеми на гражданското общество”. В духа на европейската година за борба с насилието срещу жените, това ще бъде и една от застъпените теми по време на конференцията. Срещата се организира от Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, съвместно с Община Горна Оряховица.

Гости на откриването на младежкия форум бяха кметът на Общината инж. Добромир Добрев и директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт" - Милена Николова. 

В контекста на европейската година за борба с насилието срещу жени, градоначалникът увери младите хора, че общинското ръководство, води социална политика, в рамките на която, този проблем е обхванат адекватно. Инж. Добрев сподели, че съвсем скоро предстои поредната съвместна инициатива с горнооряховския младежки парламент, в която младежите ще участват в облагородяването на екопътеките. Младите хора от своя страна отправиха към кмета и към ръководството на Общината молба за съдействие при организирането на брейк фестивал.

Видео обръщение към инж. Добромир Добрев и към гостите на срещата отправи евродепутатът Мария Габриел, в което ги приветства за инициативността и пожела ползотворна работа на срещата. Чрез декларация, която участниците в срещата ще подпишат, младите хора подкрепят инициативата на Мария Габриел и нейните колеги от Европейския парламент за обявяване на Европейска година за борба срещу насилието над жени.

По време на срещата участниците ще обсъдят конкретни действия, свързани с предоставените от ЕС възможности за развитие и активиране на младежкия граждански сектор. Ще могат да изразяват идеи, в кои приоритетни области трябва да бъде насочена младежката дейност и кои са ефективните действия. В тридневната среща са предвидени още интересни срещи, тематични дискусии, както и споделяне на опит между младежките организации

Срещата е поредна стъпка за продължаване на започнатия диалог между младежта, местната и централната власт за ролята и мястото на младото поколение в изграждането на просперираща България в рамките на обединена Европа. 

В срещата участват младежки групи от Варна, Монтана, Павликени, Велико Търново, Свищов, Златица, Силистра, Трявна, Димитровград, Стражица, Шумен, Ловеч, Лясковец, както и представители на домакините от горнооряховски младежки парламент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама