Имената на терористите от „Батаклан“ в изтеклите списъци с джихадисти

12:02, 12 мар 16 / Свят 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тримата нападатели – Сами Амимур, Фуед Мохамед-Агад и Омар Мостефай, които нападнаха и избиха 90 души в концертната зала „Батаклан“ на 13 ноември в Париж, фигурират в изтеклите списъци с имената на 22 000 джихадсити, съобщи в. „Гардиън“.

Пред дни разочарован член на „Ислямска държава“ предостави подробни данни за терористите на британската телевизия "Скай Нюз".

Представители на германските власти, сред които и министърът на вътрешните работи Томас Де Мейзиер, вече потвърдиха, че информацията има оперативна стойност. Вътрешните министри на Франция и Великобритания - Бернар Казньов и Тереса Мей също потвърдиха, че документите ще бъдат изследвани и ако автентичността им бъде потвърдена, ще помогнат при разследвания и предотвратяване на терористична дейност. 

Според експерти, анализирали данните „мозъкът” на нападенията в Париж Абделхамид Абауд също се появява в документите, но с псевдонима Абу Омар Ал Белджики.

Става ясно, че Фуед Мохамед-Агад е бил от група французи, включително 14 мъже и семействата им, които са навлезли на сирийска територия на 18 декември 2013 година. Те са искали да се присъединят в редиците на Даеш.

Споменават се и други имена, които се смята, че са помогнали в организирането на парижките атаки.

Според Германия материалите са истински.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама