Над 400 данъкоплатци от област Добрич декларираха данъци с ПИК

12:19, 12 мар 16 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
402 добруджанци декларираха доходите си за изминалата година пред приходната агенция с персонален идентификационен код /ПИК/ през първите два месеца на данъчната кампания. До момента близо 8000 граждани са поискали и получили от офиса на НАП в Добрич своите персонални кодове. Притежаването на ПИК дава възможност на гражданите да декларират своите доходи по-бързо, по-лесно и безпроблемно. Освен това,  те могат да се възползват от възможността за 5%-на отстъпка върху дохода за довнасяне, ако подадат данъчната декларация за доходите си   чрез своя код до 31 март 2016 г. и платят данъка до 3 май.

Притежателите  на персонален код могат да ползват още над 20 електронни услуги на НАП, сред които – да извършват проверка на регистрираните им трудови договори в НАП от работодателя, какъв е осигурителният им доход - върху каква сума работодателите внасят осигурителните им вноски, а така също и да получават информация за данните в индивидуалната им партида по Допълнителното задължително пенсионно осигуряване (ДЗПО) - в кой пенсионен фонд са осигурени и каква е натрупаната до момента сума др..

Издаването на ПИК е напълно безплатно и става след подаване на заявление, лично или чрез упълномощено  с изрично нотариално пълномощно лице. Заявлението може да се подаде и получи в избран офис на НАП, в рамките на минути, необходими за обработка на заявлението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама