Регионалното министерство ще се шири в нова сграда за над 620 хил.лв.

12:29, 12 мар 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
621 000 лв. ще отдели регионалното министерство за основен ремонт на сграда в центъра на София, която ще използва за административна. Това става ясно от обществена поръчка, която ведомството е обявило през януари.

Сградата е на ул. „Стефан Караджа“ и е построена преди 1922 г. Дейностите ще са мащабни, личи от поръчката. В лошо състояние са подовите настилки, облицовки, санитария, врати, дограма. Ще се подменят ел. и ВиК инсталацията, включително и фасадата на сградата.

Предвижда се ремонтът да приключи за два месеца, като кандидатите трябва да покажат, че имат поне два реализирани обекта от подобен мащаб с площ поне 800 кв.м, 5 години опит, както и минимум 200 хил.лв. оборотни средства.

Интересен факт е, че малко след препоръката на премиера всички министерства да си „огледат“ обществените поръчки, тук също има поправки, заради които срокът за отваряне на офертите се удължава от 1 на 15 март.

Промяната е в количествената сметка и условията за участие. Сравнението показва, че се удължава срокът за охрана на обекта, за наемането на кран, кошчета за отпадъци и химически тоалетни, както и за такса „тротоарно право“. В сметката обаче е поправен и следният пропуск – за радиаторите тип лира е указано дори каква марка да са сушилките, като това впоследствие е поправено, като е добавено „или еквивалентна“.

Промяната в условията за участие в конкурса е само в частта, че кандидатите могат да се запознаят на място със сградата. В първоначалния вариант е предвидено те да могат да видят и „проектите“ за обекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама