Членовете на Съюза на читалищата от Североизточна България ще плащат ток на преференциални цени

13:01, 12 мар 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Членовете на Съюза на читалищата от Североизточна България, които са клиенти на „Енерго– Про“ ще плащат ток на преференциални цени. Това съобщи в Разград председателят на Съюза на народните читалища Николай Дойнов. Той присъства на регионална среща на представители на читалищата от област Разград . В събитието участваха и представители на дружеството. Дискутирана бе либерализацията на енергийния пазар и подписания между СНЧ и „Енерго– Про“ договор относно възможности за предоставяне на електроенергия на читалищата - членове на Съюза на по-ниски цени. Дойнов отбеляза, че в сравнение с редовните потребители, читалищата – членове на съюза ще плащат с 31,66 % по-ниска цена. Потреблението на мегаватчас електроенергия за тях ще струва 84,20 лв.

По време на срещата бе обсъдена и организацията за предстоящата 160-ата годишнина от създаването на общонародното читалищно дело и предвидените по този повод празненства.

Дойнов обясни, че честването ще премине под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Сформиран  е Общонационален комитет, с председател министъра на културата Вежди Рашидов, който ще ръководи годишнината. По думите на Дойнов в този комитет влизат един огромен щаб от интелектуалци, политици и общественици, припознали читалищното дело и  годишнината. „Българското читалище е най-силният аргумент пред  Европа за националната ни идентичност и за формирането на едно по-друго отношение”, коментира председателят на Съюза на народните читалища. Той добави, че честванията ще са през цялата година, като кулминациите ще са две - в Шумен и в София.

Николай Дойнов препоръча на читалищата в региона да посветят всичките си изяви и инициативи на 160-ата годишнина от създаването на общонародното читалищно дело.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама