Лукарски призна, че няколко фирми държат строителния бизнес

13:08, 12 мар 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дали са 5, или са малко повече, факт е, че този бизнес е съсредоточен в определен брой фирми. Това заяви пред бТВ икономическият министър Божидар Лукарски по повод твърденията на ексминистъра на финансите Симеон Дянков за картел в строителния бизнес.

„Това не е от вчера, засяга и период, когато беше финансов министър.Сливи ли имаше в устата? Сега, когато е безработен, е лесно да говори”, попита министърът. По думите му доказването на картел в случая, както и при горивата, ще е горямото предизвикателство пред бъдещия нов състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Миналата седмица кандидатът за шеф на звеното Росен Желязков оттегли кандидатурата си.

Лукарски прогнозира, че процедурата по избор вероятно ще започне отново.

На въпрос дали си говорят с Радан Кънев, Божидар Лукарски отговори, че даже са приятели: „Естествено, че си говорим с Радан, говорим си, поздравяваме се, никога не сме имали еднакви виждания”. По думите му обаче Реформаторският блок може да продължи и без хорана та на Радан Кънев, но допълни, че 90 процента от влезлите във властта от ДСБ все още са по местата си.

„Петър Москов го изваждам извън скоба, той има своя кауза”, допълни Лукарски.

Министърът на икономиката се обяви за развиване на зимния туризъм в България, като посочи, че за това има изготвена стратегия от времето на кабинета „Орешарски”, която не е била критикувана по време на общественото обсъждане. Лукарски заяви, че при дебатите си с екоорганизации не е получил от тях нито един екологичен аргумент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама