Близо тон дизел без документи задържаха служители на Митница Пловдив

13:24, 12 мар 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дизелово гориво без документи разкриха и задържаха служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване" от Митница Пловдив в с. Плодовитово. В двора на частен двор, граничещ с малка бензиностанция с две бензиноколонки  за зареждане на моторни превозни средства, митническите служители откриват пластмасов еднотонен съд,  пълен с 800 литра дизелово гориво. 

За горивото не са представени документи за платен акциз. Горивото е задържано. Срещу собственика на обекта е образувано административнонаказателно производство.

Дни по-рано митническите служители задържаха 9 525 литра гориво при проверка на Митница Пловдив, ТД на НАП, Пловдив, ДАМТН - Пловдив и отдел „Икономическа полиция" при ОДМВР - Пловдив в бензиностанция в Асеновград.

Бензиностанцията е със собственик Северие Дурмушали Саидходжа. Тя е майка на футболиста Дурмушали Саидходжа, бивш играч на ЦСКА и "Ботев".

Припомняме, че нелегалното гориво беше в цистерна, заровена в земята, която липсва в схемата на бензиностанцията, не е свързана с нивомерна система. Констатирано беше наличието на допълнителен електронен блок, свързан с електронна система фискална памет, за който се предполага, че се използван за манипулиране на данните, подавани към НАП.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама