Изгоряха ценни експонати след пожара в Музея на авиацията в Крумово

13:44, 12 мар 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама души са пострадали при пожара в хангара на Музея на авиацията в Крумово, който горя днес по обяд. Там са се помещавали ценни експонати. Все още се установява точният брой на унищожените експонати. На този етап не може да се оповести подробна информация за щетите.  

Пожарът в музея на авиацията в Крумово вече е овладян, каза за Пловдив Topnovini.bg говорителят на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на неселението" Цвятко Дешев.

Припомняме, че сигналът за пожара бе получен в 11.10 часа. На място веднага бяха изпратени  шест екипа на пожарната. „Отне им по-малко от 20 минути да загасят пламъците“, допълни Дешев.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, пожарът избухна дни след като кметът на Пловдив съобщи, че експозицията на Музея на авиацията ще бъде преместена от летище Крумово в Пловдив.

Предвижда се новото място на музея да бъде в зоната на бившия корпус на авиацията на бул. "Освобождение", срещу Мебелна къща. Теренът граничи с ул. "Цветан Лазаров", една от улиците, предвидени в строителната програма на Пловдив за тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама