Иво Ториното твърди, че го обискирали без заповед

14:12, 12 мар 16 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нормално ли е да идва НАП и Икономическа полиция, а никаква заповед да не е представена. Така бизнесменът Ивайло Борисов-Ториното коментира пред бТВ обиските от късно вечерта в петък на негови офиси в столичния квартал „Горубляне“.

Проверките срещу него започнаха, след като негови охранители пребиха млад мъж на Околовръстното. В четвъртък той беше и задържан за кратко и освободен.

Един от служителите му – Румен Рашев, разказа, че по време на петъчната акция са им били взети документите за проверка, а охранителите са били накарани да седят един час с високо вдигнати ръце до оградата на имота на Борисов.

„И те самите (проверяващите – б.ред.) не знаеха какво става”, смята Рашев. По думите му проверяващите са коментирали пред него, че „ги натискат, казано им е отгоре” Ториното и служителите му да бъдат проверявани.

Друг негов служител Христо Стефанов заяви, че след инцидента на Околовръстното те са били спирани и проверявани над 20 пъти. „Тараши, проверки, справки – всеки ден ни спират по няколко пъти”, обяснява Стефанов.

Ивайло Борисов и съдружникът му Радослав Ангелков са сигурни, че разследващите няма да открият нарушения. „Всичко си плащаме”, заявиха те.

Въпреки че първоначално Ториното отрече служителите му да имат какъвто и да било договор, в петък той поясни, че е показал на проверяващите граждански договори.

Всички са подписани на 29 януари – месец преди инцидента. Според договорите и шестимата служители работят почасово за Борисов, срещу 210 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама