7 камиона с хуманитарна помощ отпътуваха за Идомени

14:20, 12 мар 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем товарни автомобила с хуманитарна помощ от България отпътуваха за гръцко-македонската граница тази сутрин около 8.30 часа. Чрез тях на граничен пункт "Идомени" са изпратени палатки, одеала, отоплителни уреди и легла. Камионите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" тръгнаха към южната ни съседка под надзора на директора на национална служба "Пожарна" Николай Николов, шефа на пожарната в Благоевград Георги Пармаков, началника на кабинета на премиера Анжелина Тотева и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Помощта е осигурена от Министерството на земеделието и храните и пожарната. Тръгва към Идомени със заповед на министър-председателя Бойко Борисов и е в отговор на молба на гръцките власти, пристигнала в Министерството на външните работи. 

В момента на пункта са блокирани хиляди бежанци, сред които и малки деца. Заради проливните дъждове те имат нужда от отоплителни материали. Необходимо е и да се вземат спешни мерки за предотвратяване на хуманитарна криза. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама