Тепърва ДПС ще решава съдбата на членовете си - учредители на партията на Местан

14:23, 12 мар 16 / Политика 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изключени от ДПС, но и настоящи членове на партията, има сред хората от област Добрич, които са присъствали на учредяването на организационен комитет за учредяване на новата партия ДОСТ - Демократи за отговорност, свобода и толерантност, съобщи за Topnovini.bg областният лидер на движението д-р Ердинч Хаджиев.

Най-многобройна на учредяването е била делегацията от Кърджали – около 40 души, следвана от тази от Добрич.

Както Topnovini.bg съобщи, 13 са добруджанците, участвали в учредяването. Сред тях е бившият областен лидер на ДПС в Добрич Денис Номан, който бе изключен от движението. Учредители са също бившият зам.-кмет на Община Добричка Гюлхан Вейсел.

Сред присъствалите на учредяването са и други добруджанци, които са били изключени от ДПС, като кметът на Зърнево, и бившия кмет на Безмер.

На учредителната сбирка е бил и Неджметин Хак, който е един от учредителите на Движението за права и свобода. Има и такива, които продължават да са членове на ДПС, като Гюлхан Вейсел. Областният лидер на движението д-р Ердинч Хаджиев обясни, че от тяхното бъдещо поведение ще зависи какви мерки ще вземат спрямо тях организациите на ДПС.

В края на следващата седмица се очаква да се проведе областна отчетно-изборна конференция на ДПС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама