Областният управител Ралица Добрева разпореди спешна проверка и почистване на реката в Кайлъка

14:39, 12 мар 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипи на Гражданска защита отстраниха нападали дървета и клони от коритото на река Тученишка в парк „Кайлъка“, след като областният управител Ралица Добрева инициира спешна проверка.

В инспекцията взеха участие Ралица Добрева, зам. областният управител арх. Бойко Балтаков, арх. Трифон Иванов – директор Дирекция „АКРРДС” в Областна администрация, началникът на Гражданска защита комисар Емил Маринов и представители на Напоителни системи – Плевен.

Обилните и продължителни валежи през последните дни доведоха до повишаване на ретензионния обем на язовирите в Кайлъка, оттам и на нивото на река Тученишка. Проверката показа, че оформилите се естествени бентове по поречието на реката допълнително повишават нивото на водата в нея и на места тя достига до праговете на мостчетата.

„Спешната намеса на екипите на гражданска защита, които почистиха коритото от паднали дървета и клони на критичните места ще осигури нормалната проходимост на реката”, каза областният управител Ралица Добрева. Тя допълни, че ситуацията ще продължава да се следи акуратно, за да не се допусне заливане на алеи в парка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама