Община Шумен: Няма да изпуснем финансирането по ОП "Региони в растеж"

14:43, 12 мар 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Шумен работи усилено, ще спази срока за кандидатстване с проекти по ОП „Региони в растеж“ и няма да изгуби финансирането. Това става ясно от писмо до медиите, разпространено от кметството по повод изказване на министър Лиляна Павлова, че 9 общини са заплашени да не получат средства по ОП „Региони в растеж“, сред които и Шумен.

"Многократно в свои изявления кметът на община Шумен Любомир Христов информира обществеността чрез медиите, че новият кметски екип завари общината неподготвена за кандидатстване с проекти по ОП „Региони в растеж“. В списъка, който беше представен на новата кметска управа, фигурираха 25 проекта. Нито един от т.н. „готови“ проекти обаче не беше изрядно подготвен по отношение на необходимата документация", пишат от общинския пресцентър.

Оттам посочват, че се е наложило цялостно преработване на  9 проекта от 25-те. "За да не загубим предвидените 26 милиона лева, се наложи останалите, които не отговарят на изискванията по програмата, да бъдат подменени с други 16. Това са проекти, които са разработвани преди години в общината и които също имаха нужда от актуализация, за да отговарят на изискванията на ОП "Региони в растеж". За всичко това бяха необходими време и огромни усилия. Работи се усилено и общината ще спази обявения срок, отбелязват от Общината.

От 15 март започва приемът на документи за утвърждаване на Инвестиционните програми на общините. Срокът за подаване на предложението за Инвестиционна програма е до края на месец март.

Сред големите проекти от Инвестиционната програма, по които общината ще очаква финансиране, са ремонтът на Общинския младежки дом за малко над 2 млн. лева,  ремонтът на Летния театър (1 млн. 600 хиляди лева), ремонтът на четири училища за 13 милиона лева, проекти за подобряване на градската среда в кварталите, в централната част на Шумен и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама