Доставиха ново оборудване на осем детски градини в община Исперих

15:03, 12 мар 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ново оборудване, включващо падащи легла, дюшеци, едноетажни легла със заоблена таблетка, бяла и черна техника и много други помощни материали получиха осем детски градини в община Исперих. Те са доставени в изпълнение на проекта „Превенция и реинтеграция на деца в риск“ по програма „Деца и младежи в риск”, съобщиха от местната управа.

Детските заведения, включени в проекта са "Щастливо детство", "Мечо Пух" и "Слънце" в Исперих, както и Целодневните детски градини в селата Подайва, Китанчево, Тодорово, Вазово и Райнино.

Проектът, изпълняван от община Исперих е с продължителност 22 месеца и е на стойност 225 391 евро, осигурени чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014. Основната му цел е по-добра подготовка за училище за деца в уязвимо положение, създаване на по-добри социални умения на децата на възраст 3 - 6 години, както и на по-добри езикови умения при деца, говорещи различен от българския език.

Целевата група са деца от местната общност на възраст между 3 и 6 години; деца от семейства с нисък доход; децата в риск от етническите малцинства и живеещи в малки и отдалечени населени места. В изпълнение на заложените дейности по проекта са назначени 19 педагози, двама ромски медиатори, логопед и психолог.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама