Община Пловдив подкрепя младежкото предприемачество

15:24, 12 мар 16 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Политиката на Община Пловдив винаги е била с посока към насърчаване и подкрепа на различни бизнес инициативи. Примерите, които бяха дадени, бяха свързани с проекта „Най-добър млад предприемач”, който се организира вече за 8-ма година, както и възможностите за кандидатстване с различни идеи, които да се реализират в рамките на културния календар. Това каза заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков. Заедно с Амелия Гешева те присъстваха на дискусия, свързана с ролята на местната власт в подкрепа на младежкото предприемачество. Събитието е организирано от Института за технологичен трансфер и иновации и има за цел да проучи нагласите на младите хора за стартиране на собствен бизнес.

Кратката статистика, представена от Георги Титюков, показа, че от 2009 г. до днес участие в конкурса "Най-добър млад предприемач" са взели повече от 185 младежи. Тази година се провежда неговото VII-о издание, в което сили мерят 23 идеи за проекти. Наградният фонд е 15 000 лева.

„Разликата между успешния и неуспешния предприемач е в постоянството”, каза Амелия Гешева, цитирайки Стийв Джобс. Тя обясни, че във връзка с осъществяването на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019, очаква да се реализират много идеи в сферата на туризма, културата, социалните дейности и чрез участието на младежки сдружения. „Това също е един вид предприемачество. Допълнителна информация по отношение на възможностите, които предоставяме, могат да бъдат открити на интернет страницата на фондация „Пловдив 2019”, уточни още тя.

Според заместник-министъра на спорта Нина Найденова  местната власт предоставя различни възможности за реализация на младежка политика посредством програми и проекти.

Форумът се провежда в рамките на два дена в Градския дом на културата „Борис Христов”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама