Даеш извърши химически атаки в Ирак, дете загина

15:43, 12 мар 16 / Свят 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Терористите от Даеш са извършила две химически атаки в Ирак в рамките н. Това обявиха иракски официални лица, цитирани от АП.

При едно от нападенията в северния град  Киркук е загинало 3-годишно момиченце, а над 600 души са били ранени, предадоха световните агенции.

Последната атака е извършена тази сутрин в селището Таза, обстрелвано три дни по-рано със снаряди с химически заряди, информират източници от сигурността и болниците в района. Градът е претърпял нападение с химическо оръжие от страна на "Ислямска държава". Терористите са изстреляли ракети пълни с химикали от гр. Кашаб ал-Башир, информира телевизионният канал "Ал-Сумари". Жителите на града са със засегнати дихателни пътища, изгаряния и обезводняване, предаде арабска телевизия.

Официалният представител на шиитската милиция в района Али ал Хюсейни поиска от властите да помогнат с осигуряването на системи за противовъздушна отбрана.

Американски и иракски служители казаха, че командоси от специалните сили на САЩ са заловили ръководителя на звеното в ИД, отговарящо за разработването на химически оръжия, при операция миналия месец в Северен Ирак.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама