Русенски малчугани се учиха как да се грижат за домашни любимци

15:58, 12 мар 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредната съботна инициатива събра в Детския отдел най-малките читатели на Русенската библиотека, съобщават от културната институция. Темата на срещата бе „Домашните любимци и как да се грижим правилно за тях“. Д-р Людмил Спасов, управител на  Общинския приют за безстопанствени животни в Русе, запозна децата с любопитни факти и полезна информация за животните. 

Голямата изненада за всички присъстващи бе домашният любимец на д-р Спасов, кучето Ейприл, с което децата се забавляваха много. 7-годишният бретон шпаньол показа, че може да изпълнява различни команди и бе много радостен от присъствието на малчуганите.

В края на срещата децата получиха като подарък книжка за оцветяване -  „Животните са твоите най-добри приятели“ и рекламни материали от екипа на Общинския приют за безстопанствени животни.

Следващата съботна детска инициатива в Библиотеката е на 19 март, от 11.00 ч., и е посветена на празника Тодоровден. Екипът на Библиотеката и студентите от Клуб „Палитра“ при РУ „Ангел Кънчев“ организират Арт работилница под мотото „На купон с файтон и кон”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама