Шестима алпинисти загинаха при лавина в италианските Алпи (обновена)

16:23, 12 мар 16 / Свят 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестима алпинисти загинаха при падане на лавина, която е затрупала около 10 души на повече от 3300 метра над морското равнище в провинция Южен Тирол, близо до границата с Австрия.

Снежната маса е паднала в района на връх Монте Невозо в долината Аурина, в областта Алто Адидже, в североизточната част на страната. 

Лавината е затрупала група скиори. Има опасения, че жертвите може да са повече. 

„Спасителната акция продължава и в момента. Все още не можем да кажем какъв е точния брой на загиналите“, заявиха от италианската алпийска спасителна служба, цитирани от АФП.

Две жени са били спасени изпод снега. Едната е в добро състояние, но в шок, другата е откарана с хеликоптер в италианска болница.

На мястото на инцидента е изпратен хеликоптер, който е докарал спасителни екипи, които да търся оцелели, съобщи агенция "Анса". Местните власти съобщават, че алпинистите са тръгнали да изкачват масив оценен с трета степен на лавинна опасност по петстепенна скала.  

Местни медии съобщават, че ситуацията с времето се е влошила, което затруднява работата на спасителни екипи. Видимостта е намалена, а използването на хеликоптери е проблематично.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама